NL | EN

Leveringsvoorwaarden

Door je bestelling geef je te kennen akkoord te gaan met onze leverings- en betalingsvoorwaarden

1. Toepasselijkheid

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tot koop en levering van producten via de webwinkel door de koper en Woolfiller aan te gaan. Woolfiller behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen of aan te vullen.
Informatie, afbeeldingen, mededelingen etc. met betrekking tot de producten worden zo nauwkeurig mogelijk weergegeven. Kleuren kunnen iets afwijken, elk beeldscherm geeft de kleuren anders weer.

2. Materiaal en waarschuwing

Woolfiller bestaat uit de beste materialen. De wol is van schapen uit Nieuw-Zeeland en Europa en is geverfd volgens de Ökotex Standard 100 en kan verwerkt als reparatie in de wasmachine gewassen worden op 30 graden C met een neutraal wolwasmiddel.
De naalden zijn van de Duitse firma Groz-Beckert. De naalden zijn scherp - pas op je vingers! - en zeer fijn: bij onzorgvuldig gebruik kunnen ze breken.
Houd Woolfiller en naalden buiten bereik van jonge kinderen.

Inhoud pakket: 5 kleuren wol, 2 viltnaalden, 1 stuk eco-schuimrubber, gebruiksaanwijzing.

3. Prijzen

Alle prijzen zijn in euro’s en inclusief BTW, tenzij anders vermeld.

4. Betaling

Woolfiller werkt met Mollie, een makkelijk en veilig betaalsysteem waarmee je direct toegang hebt tot je bankgegevens op internet.
Je kunt het geld ook overmaken. Je ontvangt dan een e-mail met daarin de betaalgegevens. Zodra de betaling binnen is, gaat het pakket op de post. Is het bedrag na 5 werkdagen nog niet betaald dan vervalt de bestelling.

5. Levering en verzenden

De bestelde pakketten worden zo spoedig mogelijk verzonden na ontvangst van je betaling. Levering geschiedt op risico van de koper, via PostNL.
Een pakket wordt verstuurd in een stevige envelop. Vanaf 2 stuks wordt de bestelling verstuurd met pakketpost.
Hoewel wij streven naar een ruime voorraad kan het voorkomen dat een bepaald artikel of kleur tijdelijk niet voorradig is. In dat geval zullen wij je hierover zo spoedig mogelijk informeren.

Bij leveringen naar het buitenland is de klant verantwoordelijk voor alle invoerrechten en belastingen in het land van bestemming. Wij zijn niet aansprakelijk voor goederen die bij de douane worden vastgehouden of geweigerd.

Als er een verschil is tussen de verzendbestemming waarvoor u heeft betaald en het land waar u de bestelling wilt laten bezorgen, behouden wij ons het recht voor om uw bestelling te annuleren en eventueel betaalde bedragen terug te storten op uw rekening.

6. Ruilen en klachten

Ruilen is niet mogelijk. Heb je een klacht vertel het ons binnen 7 dagen. Alleen dan kunnen wij proberen het voor je op te lossen.

7. Privacy

Klantgegevens worden slechts gebruikt voor het uitvoeren en afhandelen van de bestellingen. Met gegevens van klanten wordt zorgvuldig omgegaan en ze worden niet aan derden verstrekt.
Meer weten? Lees onze privacy verklaring.


Laatst gewijzigd op 11 juli 2023
Voor alle pagina's van deze website © Heleen Klopper

Ondanks alle mogelijke aandacht die aan deze website is besteed, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor foutieve of ontbrekende informatie.